Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2009

Η εξέγερση των τιμίων και αξιοπρεπών


Η καθιέρωση μιας «Sex-Flatrate» σε έναν οίκο ανοχής της Στουτγάρδης ξεσήκωσε τον κόσμο. Όμως η αστυνομία δεν μπορεί να επέμβει λόγω του νέου νόμου περί πορνείας

Μέχρι τώρα είχαμε το Flatrate στο τηλέφωνο και στο ιντερνέτ, τώρα το έχουμε και στο μπουρδέλο. Αμέσως όμως μετά την καθιέρωση του σ' έναν οίκο ανοχής στη Στουτγάρδη, έγινε συναγερμός. Με το κόλπο του "Loverboy" όμως η αστυνομία αδυνατεί να επέμβει.
Στον οίκο ανοχής αυτόν οι πελάτες πληρώνουν μια σταθερή τιμή περίπου 100 ευρώ και με το ποσό αυτό μπορούν να δεχτούν τις υπηρεσίες των ιεροδούλων, στις οποίες περιλαμβάνονται και τρόφιμα και ποτά. Αυτό τουλάχιστον λέει η διαφήμιση που κάνει η διευθύντρια του οίκου Patricia F. (26) από την Ρουμανια, η οποία διατηρεί παρόμοιους οίκους στην Χαϊδελβέργη, το Βερολίνο και το Wuppertal.
«Το μυστικό είναι το πλήθος των πελατών. Σχεδόν κανείς άνδρας δεν μπορεί περισσότερες από δύο φορές. Και για την Flatrate προσφέρουμε τις πιο φθηνές μπύρες» λέει η 26χρονη. Όμως οι επικριτές της ζήτησαν σε μια ανοικτή επιστολή προς τους πολιτικούς την τροποποίηση της ισχύουσας νομοθεσίας για πορνεία του 2002, η οποία ευνοεί τους μαστροπούς και τους ιδιοκτήτες «σπιτιών» ενώ εξευτελίζει τις γυναίκες. Η αρχές πάντως μέχρι στιγμής αδυνατούν να επέμβουν. "Συνομιλήσαμε με τις διευθύντριες των σπιτιών αυτών και εξετάσαμε τις εγκαταστάσεις, χωρίς να βρούμε κάτι το επιλήψιμο», λέει ένας εκπρόσωπος της πόλης, "διατηρούμε όμως το δικαίωμα να αναλάβουμε νομικά βήματα."

Η αστυνομία δεν μπορεί να κάνει τίποτα
Εξοργισμένος είναι και ο υπουργός Εσωτερικών της Βάδης Βυρτεμβέργης, Heribert Rech: "Είναι απαράδεκτο. Με τα λεγόμενα Flatrate-μπουρδέλα φτάσαμε σε μια ανήκουστη κατάσταση, υπάρχει ανάγκη για άμεση δράση". Στον εισαγγελέα Στουτγάρδης έφτασε στο μεταξύ μια καταγγελία εναντίον του Club για εκμετάλλευση πορνείας.
Η αστυνομία λέει, ότι έχει τον οίκο ανοχής στο στόχαστρο. "Μιλήσαμε με τον επιχειρηματία και επί του παρόντος δεν έχουμε καμία δυνατότητα να κάνουμε κάτι», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Waiblingen. Με το κόλπο της Flatrate είναι όμως ζήτημα χρόνου για την δημιουργία προβλημάτων. Σύμφωνα με τα συμβόλαια που υπογράφουν, οι γυναίκες μπορούν να επιλέγουν τους πελάτες με τους οποίους έρχονται σε επαφή και να αποφασίζουν ποιες υπηρεσίες θα τους προσφέρουν. "Αυτό όμως έρχεται σε αντίθεση με τη διαφήμιση στο Internet", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, που υπόσχεται, ότι οι πελάτες θα τα έχουν "all-inclusive" και εγγυάται μια ελάχιστη τιμή".

Το τέχνασμα του «Loverboy»
Που βρίσκονται ομως τα όρια μεταξύ εκούσιας και αναγκαστικής πορνείας; Η καθολική καλόγρια Lea Ackermann, η οποία με τον σύλλογο της "Solwodi" ασχολείται με τον σεξουαλικό τουρισμό και την εμπορία ανθρώπων, είναι βέβαιη, ότι υπεύθυνη για όλα αυτά τα δεινά είναι η νέα νομοθεσία για την πορνεία. Σε πολλά «Wellness- και FKK-Clubs» (FKK: Freikörper Kultur – Γυμνιστές), δεν μπορεί κανείς να διακρίνει αν πρόκειται για εθελοντική η για εξαναγκαστική πορνεία. "Οι γυναίκες βρίσκονται υπό έναν πλήρη έλεγχο μέσω ενός συστήματος από κάμερες και προσωπικό ασφαλείας. Είναι υποχρεωμένες να περιφέρονται σ’ αυτά τα σπίτια γυμνές, δεν τις επιτρέπεται να τηλεφωνούν παρά μόνο με την συγκατάθεση της διευθύνσεως και υπάρχουν προδιαγεγραμμένες σεξουαλικές πρακτικές που πρέπει να εφαρμόζουν. Εκτός αυτού δεν τις επιτρέπεται να αρνούνται την εξυπηρέτηση ενός πελάτη. "
"Οι περιοχές των κόκκινων φώτων είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την εγκληματικότητα», λέει η Cornelia από τον σύλλογο «Solwodi», η οποία υποστηρίζει τις δράσεις της "Συμμαχίας δράσης κατά σεξουαλικών flatrates» στο Fellbach. Τα όρια μεταξύ ελεύθερης βούλησης και καταναγκασμού είναι ρευστά: "Παλαιότερα, οι πόρνες ξεχώριζαν λόγω των σημαδιών βίας πάνω στο σώμα τους. Σήμερα, οι δράστες χρησιμοποιούν πιο λεπτές μεθόδους, για παράδειγμα το τέχνασμα του "Loverboy". Αποπλανούν νεαρά κορίτσια στην Ανατολική Ευρώπη που τους ερωτεύονται. Κορίτσια που προέρχονται από διαλυμένες οικογένειες λαχταρούν την αγάπη. Τα κάνουν λοιπόν για τους τύπους αυτούς από αγάπη, έτσι που η πορνεία τους να μοιάζει εθελοντική. "

Ολοένα και περισσότερες γυναίκες Ρομά
Σύμφωνα με την αδελφή Ackermann οι δράστες ψάχνουν όλο και για νέες ομάδες γυναικών που τις εξαναγκάζουν μετά στην πορνεία. Τον τελευταίο καιρό είναι ολοένα και περισσότερο οι γυναίκες Ρομα, που προέρχονται από πατριαρχικές κοινωνίες της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας. "Η αστυνομία με τον νέο νόμο δεν έχει πλέον όρεξη να επέμβει. Και αυτός είναι ο λόγος, που τα κρούσματα εμπορίας ανθρώπων ελαττώνονται."
Η 26χρονη διευθύντρια του «σπιτιού» Patricia έχει άλλη γνώμη. "Σε μένα εργάζονται πολλές Ρουμάνες σαν υπεργολάβοι με βάση μια ημερήσια αποζημίωση. Καμία δεν είναι υποχρεωμένη να κάνει κάτι. Πάρα πολλές μιλούν Γερμανικά. Για μαστροπούς δεν έχω ακούσει τίποτα. "Ο μισθός των γυναικών εξαρτάται από το τι είναι διατεθειμένες να κάνουν και κυμαίνεται μεταξύ 100 και 200 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου