Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2010

Press Room

Μας άφησε ξαφνικά ο Τάκης Τουλκίδης που χρόνια μαχητικά δημοσιογραφούσε σε εφημερίδες της Καβάλας. Δυναμικός και μαχητικός, πάντα με αιχμηρό λόγο ο Τάκης ήταν ένα κεφάλαιο για την τοπική δημοσιογραφία. Καλό του ταξίδι.

Τα 10 του χρόνια με ένα πάρτι γιόρτασε το Ράδιο Χρόνος 87,5 fm. Στην μουσική σκηνή Αυλαία με την συμμετοχή φίλων και συνεργατών όλοι μια παρέα απόλαυσαν τις μουσικές επιλογές των ιδιοκτητών και πήραν ευχές για μακροημέρευση ενός σταθμού που δίνει μια διαφορετική νότα στα ερτζιανά με ενημέρωση και καλή μουσική. Να τα εκατοστίσει!

Στόχος εμπρηστών πρωτοφανές για περιφερειακή εφημερίδα με ανάληψη της ευθύνης έγινε η εφημερίδα Μαχητής του Πάνου Παπαδόπουλου στην Ξάνθη. Για καλή τύχη της εφημερίδας οι ιδιοκτήτες ενημερώθηκαν έγκαιρα από διερχόμενο πακετά για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού με γκαζάκια και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Στην ανάληψη ευθύνης οι άγνωστοι δολιοφθορείς έγραφαν: «Το χτύπημα στην εφημερίδα ήταν μια προειδοποίηση για τις μαλακίες που έγραφε ο αρχιρουφιάνος Παπαδόπουλος (είναι τυχαίο το όνομα?).
Όσο για τον φίλο της Ξάνθης και της εφημερίδας που υπόσχεται 50 χιλιάδες ευρώ για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη των δραστών μπορούμε να πούμε ότι ήταν μια βιαστική κίνηση αφού ξέρουμε ποιος είναι και να είναι σίγουρος ότι θα τον επισκεφτούμε σύντομα.
Οι ενέργειές μας είναι αφιερωμένες στον Ηλία Νικολάου (δικαστήριο 2 Δεκέμβρη), στον Γιάννη Δημητράκη (εφετείο 9 Δεκέμβρη) και στους κατηγορούμενους για την υπόθεση της οργάνωσης «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».

Φυσικά πήραν πληρωμένη απάντηση την επόμενη μέρα από τον Πάνο Παπαδόπουλο: «“Ας αντιληφθούν οι «βουτυρομπεμπέδες» προβοκάτορες του Κολωνακίου που το παίζουν «αναρχικοί» και «συνωμότες της φωτιάς και της καρπαζιάς» ότι οι καιροί που οι πολίτες δεν τολμούσαν επαναστάσεις ούτε στον ύπνο τους και συμβιβάζονταν με το «μη χείρον βέλτιστον» στον καναπέ τους, μας τελείωσαν. Εμείς εδώ στην Ξάνθη αντιστεκόμαστε. Για να αναπνέουμε ελεύθερα, χωρίς να φοβόμαστε τα γκαζάκια και τις μολότοφ των θρασύδειλων «σκουληκιών» που συντηρεί το ίδιο το σύστημα για να έχει λόγους ύπαρξης! Δεν μας φοβίζουν. Θα τους φοβίσουμε!».

Με νέο σάιτ εμφανίστηκε η Φωνή της Ροδόπης με τίτλο «rodopinews” και παρουσιάζει ειδήσεις στην γένεσή τους.

Η Δήμητρα Σαμφούλη επιλέχθηκε από τον Γιώργο Πεταλωτή να στελεχώσει το γραφείο τύπου του, στην Κομοτηνή. Η συμπαθής Δήμητρα είναι μια καλή επιλογή και θα τα πάει καλά στο νέο της πόστο, αν και φαίνεται η απουσία της από το δελτίο ειδήσεων του ΕΝΑ.

Επανέκαμψε η Μελίνα Σιδηροπούλου στα δελτία ειδήσεων, μετά την παρουσία της μόνο στην έντυπη δημοσιογραφία. Μια ευχάριστη έκπληξη.

Δυναμικό, ενημερωτικό και πολύ καλό σάιτ από την εφημερίδα Καθημερινός Τύπος του Γιώργου Γανίτη, μόνο που μοιάζει πολύ εικαστικά πάντα με αυτό της εφημερίδας Χρόνος. Μα τέτοια ομοιότητα; Η διεύθυνσή του k-typos.gr

Εβδομαδιαία εφημερίδα την Δράμα από τον Μάριο του Δραμινού Καναλιού. Έτσι αυξάνονται και πληθύνονται οι εβδομαδιαίες εφημερίδες της περιφέρειας όσο η διαφημιστική δαπάνη θα μειώνεται από την συμβατική διαφημιστική αγορά που είναι στα πολύ – πολύ κάτω της. Τα σκήπτρα στις εβδομαδιαίες κρατάνε πάντα οι Ψίθυροι.

Η Δράμα, στον χώρο των μίντια, έχει περάσει ήδη στην ψηφιακή εποχή. Ζωντανή απόδειξη το dramatv, το κανάλι του Παναγιώτη Βασιλείου, που είναι ο πρώτος τηλεοπτικός σταθμός που εκπέμπει αποκλειστικά μέσω ίντερνετ, ενώ οι Δραμινοί μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά μέσω των e-περιοδικών, Drama web, Go Drama και Ιdol.
Όμως και η παραδοσιακή τηλεόραση έχει την δική της κυρίαρχη θέση στο νομό με πρώτο και καλύτερο το Star ΤV, το περιφερειακό δίκτυο με το 24ωρο πρόγραμμα που βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις των τηλεθεατών του νομού, ενώ στον ίδιο όμιλο ανήκει και το δημοφιλές ραδιόφωνο Star FM.
Ακόμη στο νομό εκπέμπουν το πολύ καλό κανάλι Alpha Τηλεόραση του Γκέρτα, ενώ όσοι προτιμούν το ραδιόφωνο έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε περίπου 15 σταθμούς που βρίσκονται στα ερτζιανά του νομού.

Αλλαγές στο κασέ του υπόσχεται ο Σταύρος Καρυπίδης για την Ξάνθη News η οποία θα έχει νέες εκπλήξεις στους αναγνώστες της. Παράλληλα ενημερώνει και το μπλοκ του με ενδιαφέρουσες ειδήσεις.

Παγκόσμια πρωτιά για την Καβάλα στον χώρο του τύπου. Εκδίδονται 19 εφημερίδες(!), εκπέμπουν τρία κανάλια, ενώ στα ερτζιανά μπορεί να ακούσει κανείς περισσότερα από 40 ραδιόφωνα. Ε;

Επιστροφή στα ερτζιανά για τον Γρηγόρη Χρηστίδη κάθε πρωί στο Ράδιο Νεάπολις ο ατζάρης. Για γυρίστε βελόνα, λέει ωραία πράγματα και ετοιμάζει και βιβλίο από ότι μαθαίνω…

Στα ερτζιανά της Καβάλας και ο Θοδωρής Καμάριας στην συχνότητα του URP. Οι παλιές φωνές ξανάρχονται.

Τέσσερα χρόνια έκλεισε η πολύ καλή εβδομαδιαία του Έβρου Πολίτης της Θράκης. Σε όλα τα παιδιά καλό κουράγιο και πάντα με ποιότητα και απόψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου